Aktualno
Naslovnica » Novosti » Best buy mobiteli do 1500kn – Najbolji omjer plaćeno-dobiveno
20142221125167994107

Best buy mobiteli do 1500kn – Najbolji omjer plaćeno-dobiveno

Best buy mobiteli do 1500kn – Najbolji omjer plaćeno-dobiveno

Prošlo je već više od pola 2014. godine u kojoj je na tržište izašlo mnogo nevjerojatnih smartphone uređaja. U ovom članku navesti ćemo best buy modele mobitela do 1500 kuna. Best buy modeli su oni koji pružaju najbolji omjer plaćeno-dobiveno.

 

Jiayu G5 – za osobe koje preferiraju Apple dizajn

Jiayu je na modelu G5 najviše pažnje posvetio dizajnu kao što je vidljivo iz gornje slike. Dizajn nevjerojatno podsjeća na Iphone, samo što nema one klasične home tipke kao iphone, već ima tri tipke osjetljive na dodir ispod ekrana. Što se tiče specifikacija, Jiayu G5 zadovoljava potrebe onih manje zahtjevnih korisnika, kojima mobitel ne predstavlja igračku. Četverojezgreni procesor 1.5 GHz i 1 Gb RAMa je sasvim dovoljno za surfanje internetom i igranje manje zahtjevnih igrica bez blokiranja. Ekran je veličine 4,5 inča, a unutarnja memorija mobitela je 4 Gb, no oni kojima je to premalo mogu je proširiti ubacivanjem memorijske kartice. Mobitel ima dvije kamere, prednja 3 MP i zadnja čak 13 MP s bljeskalicom. Baterija je kapaciteta 2000mAh, što je sasvim dovoljno za ovakvu veličinu ekrana.

Cijena ovog mobitela je oko 180$, a kompletnu recenziju možete pogledati ovdje: Jiayu G5 recenzija.

 

Jiake V8 – Osmojezgreni phablet s 6.0 inčnim ekranom

Za ljubitelje većeg ekrana, tj. takozvanih phableta, na listi best buy mobitela do 1500 kn nalazi se i Jiake V8. Osim 6 inčnog ekrana ovaj mobitel može se pohvaliti i s nevjerojatnim specifikacijama. Osmojezgreni procesor 1.7 GHz, kojeg prate 2 Gb RAMa nalazi se u samom vrhu po jačini među smartphoneima, a za ljubitelje kamere i one kojima je to jedna od glavnih značajki pri kupnji novog mobitela, ovaj model može se pohvaliti s 13 MP zadnjom kamerom, te 5 MP kamerom za selfie. Baterija je jačine 2600 mAh što je možda malo s obzirom na jačinu mobitela i veličinu ekrana, ali to bismo mogli navesti kao jedinu zamjerku ovom modelu.

Cijena ovog mobitela je oko 200$, a kompletnu recenziju možete pogledati ovdje: Jiake V8 recenzija.

 

Cubot X6 – Nasljednik Cubota GT99

Cubot GT99 vjerojatno vam je poznat, za njega bih mogao reći da je jedan od najpoznatijih mobitela od manje poznatih marki. Cubot X6 je možemo reći njegov nasljednik. Ovaj mobitel specifikacijama je sličan Jiake V8 o kojemu sam pisao iznad, ali ima 1 Gb rama i ekran od “samo” 5 inča. Baterija je jačine 2200mAh što je za 5 inčni ekran sasvim dovoljno, a unutarnja memorija za pohranu podataka (ROM) je 16 Gb. Kako navode u specifikacijama, ovaj model podržava spajanje USBa, što je jedna od njegovih prednosti.

Cijena ovog mobitela je oko 180$, a kompletnu recenziju možete pogledati ovdje: Cubot X6 recenzija.

 

* U ovome postu naveo sam svoje mišljenje o best buy kandidatima do 1500kn, moguće je da postoji još dobrih ili čak boljih mobitela od ovih navedenih ovdje…

Share

O autoru: JeftiniMobiteli Admin

Osoba koja je na vrijeme shvatila da se ne treba kupovati marke mobilnih telefona, jer kineski telefoni nude bolje karakteristike i manju cijenu od poznatih marki.