Aktualno
Naslovnica » Recenzije » Chuwi V17HD – Tablet koji zadovoljava sve
Chuwi V17HD

Chuwi V17HD – Tablet koji zadovoljava sve

Već dosta vremena pišem recenzije samo o smartphoneima, te sam tablete stavio u drugi plan. Iz glavnog razloga što smartphonei svako malo povećavaju ekrana, te su već sada samo malo manji od tableta. Upravo zbog toga što se preko većine tableta ne mogu obavljati pozivi ili slati poruke, te oni služe samo za korištenje po kući, malo sam ih zanemario, ali danas sam slučajno naletio na model Chuwi V17HD koji me je oduševio i cijenom i specifikacijama. Chuwi je marka sa kojom se prvi puta susrećem, ali gledajući ovaj tablet uopće ne sumnjam kako će se lagano probiti na tržište.

Specifikacije :

 • CPU: Rockchip RK3188, Cortex A9 quad core @ 1.6GHz
 • GPU: Mali 400 MP4
 • Memorija: 1 GB RAM + 8 GB ROM
 • Ekran: 7 inch, IPS, 1024 x 600 rezolucije
 • Kamera: Prednja 0.3 mpx
 • Povezivanje: WiFi 802.11 b/g/n, Usb 2.0
 • Vanjska Memorija: Proširiva s Micro SD Karticom do 32GB
 • SIM kartica: Nema
 • Boja: Bijela
 • Dimenzije i masa: 190 x 108 x 9 mm, 269 g
 • Navigacija: Nema
 • Senzori: Gravity
 • Os: Android 4.4
 • Baterija: 3000 mAh

Dizajn i ekran

Osobno prilikom gledanja ili usporedbe tableta, na dizajn ne obraćam pažnju. Tablet se koristi većinom samo doma, te vam dizajn nikako ne bi trebao biti razlog za kupnju. Što se tiče dizajn Chuwi V17HD tableta, nije ništa posebno, ali izgleda dosta elegantno. Također bijela boja mu daje tu dozu elegancije i nemam nikakvih primjedbi na dizajn.

Tablet je relativno mali, te je s toga i dosta lagan za rukovanje. Veličina ekrana je 7 inča, a rezolucija je 1024 x 600 piksela. Rezolucija je možda nešto manja od one koja bi trebala biti kako bi sve na ekranu izgledalo odlično, ali s obzirom na cijenu, na rezoluciju nemožemo imati nikakvih zamjerki.

Dimenzije tableta su 19,1 x 11 x 0.942 cm, a težina je 270g (što je za tablet relativno malo).

Specifikacije i kamera

Što se tiče specifikacija ovog tableta, one su jedno veoma ugodno iznenađenje, pogotovo s obzirom na cijenu tableta. U procesoru se nalazi Rockchip RK 3188 Cortex A9 četverojezgreni procesor koji radi na taktu od 1,6GHz. Do sada se vjerojatno niste susretali sa ovom markom procesora, koji je nešto jači u odnosu na druge četverojezgrene procesore koji se nalaze u većini drugih modela i rade na taktu od 1,3GHz. Za brzinu mobitel brine se 1GB, te s obzirom na specifikacije tableta, ne bi trebalo biti problema vezano uz blokiranje tableta.

Memorija za pohranu podataka je 8GB, ali tablet prima memorijsku karticu s kojom memoriju možete proširiti za čak 32GB, što bi trebalo biti sasvim dovoljno.

Zadnju kameru nema, što je po meni potpuno nepotrebno na tabletu, a prednja kamera od 0.3 MP biti će dovoljno dobra za skype razgovore.

Baterija tableta je kapaciteta 3000mAh, što je možda i preslaba baterija za tablet, ali budući da se tablet koristi po kući, onda baterija ne stvara velike probleme, jer se lako može priključiti na punjač.

WiFi je zaista dobar, te će tablet uhvatiti WiFi signal i sa većih udaljenosti. Između ostalog to je i bilo za očekivati, jer mu je to jedini način povezanosti sa internetom. AnTuTu rezultat od preko 16000 bodova je sasvim zadovoljavajući.

 

Zaključak

Sve u svemu ovaj tablet me je kao što sam već u uvodu napisao iznenadio s cijenom i specifikacijama. Za samo nešto više od 50€ (plus PDV), mislim da je nemoguće naći bolji novi tablet. Jedine dvije zamjerke su možda malo premala rezolucija ekrana i preslaba baterija, ali s obzirom na cijenu i na ostale specifikacije jednostavno se tabletu ništa ne može zamjeriti. Nadam se da će Chuwi i dalje izbacivati vrhunske proizvode, jer s ovim modelom pokazuju da se za male novce može napraviti vrhunski uređaj.

Share

O autoru: JeftiniMobiteli Admin

Osoba koja je na vrijeme shvatila da se ne treba kupovati marke mobilnih telefona, jer kineski telefoni nude bolje karakteristike i manju cijenu od poznatih marki.