Aktualno
Naslovnica » Mobiteli » Doogee KISSME DG580 – Dizajn kao OnePlus One
Doogee KISME DG580

Doogee KISSME DG580 – Dizajn kao OnePlus One

U zadnje vrijeme Doogee sve više i više oduševljava s mobitelima koje izbacuje na svoje tržište. Relativno nova marka o kojoj smo već puno puta pisali na našoj stranici izbacila je još jedan veoma zanimljiv i jeftin mobitel, koji je u dosta kratko vrijeme postao popularan. Kao što ste mogli pročitati u naslovu, Doogee KISSME DG580 je gotovo isti kao OnePlus One mobitel o kojem smo već pisali na našoj stranici. Doogee KISSME DG580 dopao mi se na prvu, a daljnjim gledanjem specifikacija i cijene zaslužio je da o njemu napišem recenziju.

Specifikacije :

 • CPU: MTK6582, Cortex A7 Quad core @ 1.3GHz
 • GPU: Mali-400
 • Memorija: 1 GB RAM + 8 GB ROM
 • Ekran: 5.5 inch,IPS, OGS, 960 x 540 QHD rezolucije
 • Kamera: Stražnja 8 mpx sa led bljeskalicom i autofokus, Prednja 8 mpx
 • Mreže: GSM 850/900/1800/1900, WCDMA 850/1900/2100
 • Povezivanje: WiFi 802.11 b/g/n , Bluetooth 4.0, Usb 2.0
 • Vanjska Memorija: Podržava Micro SD/TF karticu do 32 GB
 • SIM kartica: Dual SIM, Standard + Micro SIM
 • Boja: Bijela, Crna
 • Dimenzije i masa: 158 x 78.5 x 5.5mm, 149.6 gr
 • Navigacija: GPS, A-GPS
 • Senzori: Light sensor, Gesture sensing , G-sensor , proximity
 • Os: Android 4.4
 • Baterija: 2500 mAh

Zaslon i dizajn

Kao što sam već u uvodu napisao, Doogee KISSME DG580 izgledom je gotovo isti kao OnePlus One. Mobitel je dosta velik, ima 5.5 inčni ekran rezolucije 960×540 piksela, te lijepo pristaje u ruku. Doduše osjeća se razlika između njega i OnePlus One, ali to je normalno s obzirom da je OnePlus One mobitel koji je puno skuplji od ovoga, te spada u sami vrh po kvaliteti i jačini. Moram priznati da me ovakav dizajn oduševljava svakim pogledom na mobitel, jer nije kopija nikakvog drugog mobitela kao što to znaju raditi kinezi, već je unikatan i veoma lijepo oblikovan. Dimenzije mobitela su 158×78.5×5.5mm kako navode u specifikacijama, ali mislim da je mobitel ipak nešto deblji. Ispod ekrana nalaze se tri standardne touch tipke, kao i na većini mobitela, a iznad je naravno zvučnik i prednja kamera. Gledajući mobitel s zadnje strane, na vrhu u sredini nalazi se kamera ispod koje su dvije bljeskalice. Na dnu je zvučnik koji se koristi za slušanje muzike, handsfree… Sve u svemu kao što sam već napisao, mobitel je lijepo dizajniran, te to možete vidjeti i na slikama niže.

Specifikacije i baterija

Specifikacije su veoma lošije nego kod OnePlus One mobitela. Ali obzirom na razliku u cijeni ova dva mobitela, to je bilo i za očekivati. Ipak mislim da se u Doogeeu nalaze sasvim solidne specifikacije, te mobitel ne bi trebao štekati prosječnim korisnicima. Oni koji su malo više zahtjevni trebali bi zaobići ovaj mobitel, jer sumnjam da ovaj mobitel može pokrenuti najnovije igre ili jako zahtjevne aplikacije. U mobitelu se nalazi standardni MTK6582 četverojezgreni procesor koji radi na taktu od 1.3GHz. Radna memorija mobitela je 1Gb, a memorija za pohranu podataka 8Gb. Baterija mobitela je dovoljna za ovu veličinu ekrana, a kapaciteta je 2500mAh.

Kamere

Kao što sam već prije napisao, mobitel ima dvije kamere. Oba dvije su 5MP kamere, koje su interpolirane, te snimaju fotografije veličine 8MP. Naravno između prednje i zadnje kamere ima razlike, te zadnja kamera snima bolje fotografije. Razlog tome je što o kvaliteti kamere ne govore samo megapikseli već i veličina leće, te mnogi drugi faktori. Prednja kamera snima kut od 86.4 stupnjeva, tako da ćete moći bacati dobre grupne selfie, a zadnja kamera snima dobre fotografije na kojima su detalji sasvim dobro vidljivi. Također zadnja kamera ima dvije bljeskalice, jedna da osvijetli prostoriju, dok druga popravlja boje, te softwer automatski određuje koliko jaka svjetlina treba i tako u mraku ispadaju veoma dobre fotografije.

Zaključak

Sve u svemu mobitel je dobar. Cijenom je možda malo skuplji od očekivane, te košta gotovo 100€ (+PDV), za što se po meni može naći boljih mobitela. Mobitel ima i druge razne mogućnosti, poput automatskog javljanja na pozive ukoliko se mobitel podigne, podržava OTG i OTA, ali mislim da to nije dovoljno da se opravda njegova cijena. Ipak, ukoliko vam je dizajn na prvom mjestu, ovo bi mogao biti idealan novi mobitel za vas s unikatnim dizajnom!

Share

O autoru: JeftiniMobiteli Admin

Osoba koja je na vrijeme shvatila da se ne treba kupovati marke mobilnih telefona, jer kineski telefoni nude bolje karakteristike i manju cijenu od poznatih marki.