Aktualno
Naslovnica » Novosti » MediaTek protiv Qualcomma – tko je bolji?
Mediatek - Qualcomm

MediaTek protiv Qualcomma – tko je bolji?

MediaTek se svim silama trudi zasjesti na vrh među proizvođačima mobilnih čipova i MT6797 Helio 20 bi trebao biti najnovija uzdanica u ovoj nemilosrdnoj borbi, a možda osigura i pokoji novi poslovni ugovor.

helio 20

Prema priloženoj tablici, MediaTek itekako ima razloga biti ponosan na svoj rad, a Qualcomm bi trebao malo bolje zasukati rukave. Doduše, Helio 20 nije bolji od Snapdragona 810 u svakom aspektu, ali npr. maksimalna rezolucija ekrana koju podržava Snapdragon je 3840 × 2160, ali u ovom trenutku to baš i nije neka prednost budući da takvih zaslona na mobilnim uređajima još nema.

Deset jezgri u Heliosu 20, od toga dvije A72 takta 2,3-2,5 GHz, četiri A53 takta 2 GHz i najsporije četiri takta 1,4 GHz će sigurno osigurati sjajne performanse, ali i štedljivost baterije. Najnoviji ARM-ov GPU Mali T880 MP4 koji se vrti na 700 MHz će bez pretjerane teškoće tjerati silne piksele, ali zanimljivije će biti vidjeti kako će se Adreno 430 nositi s čak 8,3 megapiksela koliko iznosi gore navedena UHD rezolucija.

Prvi uređaji s čipsetom Helio 20 se očekuju najranije u četvrtom kvartalu ove godine.

Share

O autoru: JeftiniMobiteli Admin

Osoba koja je na vrijeme shvatila da se ne treba kupovati marke mobilnih telefona, jer kineski telefoni nude bolje karakteristike i manju cijenu od poznatih marki.